Praktijk Traas
Administratie adres
Johan Rengerssingel 15
9617 ER  Harkstede
m 06 27380619

Missie & Visie

Missie

Uw kind staat centraal, het gaat om de aandacht voor de behoeften en mogelijkheden van hem of haar.  Dat begint met het bieden van aandacht, structuur en veiligheid in een vaste kleinschalige omgeving met ervaren en enthousiaste begeleiders.
Vanuit dit vertrekpunt, waaraan moet worden voldaan om groei te kunnen verwachten, wordt gekeken wat op respectvolle wijze kan worden gedaan in een plezierige sfeer voor het kind/de jongere en eventueel in de thuissituatie voor de ouders en ook broers en zusjes.
Wij gaan er vanuit dat ieder mens uniek is, niet vanwege zijn beperkingen maar door zijn mogelijkheden. De uitdaging is samen met het kind/de jongere die mogelijkheden te ontdekken en te benutten. Dit doen wij door een breed aanbod van zorg te bieden voor kinderen/jongeren met een diagnose.

Visie

De visie van Praktijk Traas is samen te vatten in drie, onderling verbonden, kernwoorden:

  • Betrokkenheid
  • Professionaliteit
  • Transparantie

Betrokkenheid

Ieder kind is uniek. Wij kijken naar de kwaliteiten & naar de positieve eigenschappen van uw kind en we proberen om deze eigenschappen nog duidelijker zichtbaar te laten worden. Wij laten het kind in zijn/haar waarde en gaan uit van mogelijkheden.
Wij zorgen ervoor dat uw kind kan meedoen in plaats van dat het aan de zijlijn staat te kijken. Wij gaan voor het plezier van uw kind!
Wij luisteren naar het kind en natuurlijk naar u als ouders en richten ons aanbod in op uw wensen en behoeften.
Het betekent ook afspraken nakomen en op elkaar kunnen rekenen, waardoor een rustgevend, veilig en voorspelbaar klimaat ontstaat.

Professionaliteit

Praktijk Traas wil goede zorg leveren aan kinderen, jongeren en hun ouders. Onze begeleiders beschikken allemaal over een relevante opleiding danwel ruime relevante ervaring.
Het betekent ook dat er uitsluitend met vaste begeleiders wordt gewerkt.  Maar wat misschien wel het belangrijkst is, is dat onze begeleiders een passie hebben om met kinderen en jongeren te werken. Kortom, zij werken met hart en ziel om het beste uit uw kind te halen.

Transparantie

Transparantie houdt in dat vooraf duidelijk is wat u en uw kind van ons kunnen verwachten wat betreft het doel, onze rol, het tijdsbeslag, middelen en kosten.
Uiteraard is ons dossier van uw kind voor u in te zien. Wij verwachten ook van u openheid over uw kind en beschikbaarstelling van reeds bestaande rapportage over uw kind zodat wij daar dan zo goed mogelijk op in kunnen spelen.
Natuurlijk gaan wij als zorgverlener niet beschikken over uw budget. Door budgethouden en zorgverlenen gescheiden te houden voorkomen we wantoestanden.

 

disclaimer I  site-info I  2019